joi, 12 ianuarie 2012

Torta Barozzi

Ingrediente:
-300 g migdale decojite crude
-250 g zahar pudra
-150 g unt 85% grasime nesarat
-75 g ciocolata amaruie 85% cacao
-2 linguri pudra de cacao
-5 oua mari
-1-2 linguri cafea arabica macinta
-1/2 lingurita de sare

Coacem migdalele 10 min la 200 grade.Le lasam sa se raceasca si le macinam .
Separam galbenusurile de albusuri.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o crema alb galbuie foarte fina.
Mixam albusurile cu praful de sare pana obtinem o spuma densa.
Punem pe foc o oala cu apa la fiert.Deasupra ei...punem un alt vas[metoda bain marin]in care topim untul cu ciocolata amaruie.Adaugam si crema obtinuta din galbenusuri si amestecam.Luam vasul cu compozitie si il dam deoparte.In acest timp incorporam si albusurile si amestecam bine.
In vasul cu migdale macinate punem pudra de cacao si cafeaua..Amestecul solid il varsam peste crema obtinuta la bain marin.Dupa ce compozitia a devenit omogena...punem totul intr-un vas cu hartie de copt si lasam la cuptor[ incins in prealabil] 40 de minute..la 160 de grade. Nu deschidem cuptorul timp de 30 de minute..in ultimele 10 min de coacere putem verifica prajitura.Exteriorul trebuie sa fie crocant ..iar interiorul fin si usor cremos..

Respectati gramajul ingredientelor pentru ca este o prajitura tare pretentioasa!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu